• +32 474 74 99 69
  • Enkel op afspraak

Onze blog

Nieuws, tips en trucs en alles wat u niet mag missen...

Quic voor uw site

QUIC voor uw site

QUIC verhoogt de laadsnelheid van de site aanzienlijk wanneer je een slechte connectiviteit hebt. Het is de basis voor de volgende generatie internetprotocollen: de HTTP/3. En, zoals gewoonlijk, bent u bij de eerste die deze hot speed technologie kan gebruiken.

 

Evolutie van het internetprotocol:

HTTP => HTTP/2 => QUIC => HTTP/3

HTTP is het protocol dat de basis vormt van het internet. De oorspronkelijke versie (HTTP 1.0) wordt nog steeds gebruikt. In feite worden alle websites die geen gebruik maken van SSL geladen met dit protocol (of HTTP 1.1). Het is echter vrij oud en daarom hebben we in 2015 al onze servers geconfigureerd om HTTP/2 aan te bieden. HTTP/2 lost veel problemen op en maakt websites veel sneller.  De adoptie van HTTP/2 kent een serieuse opmars. Het W3Techs statistiekenportaal zegt dat 34,1% van de top 10 miljoen sites HTTP/2 gebruikt. Al onze SSL-enabled sites op onze servers gebruiken al HTTP/2.

Het is echter tijd om de zaken naar een hoger plan te tillen. Het volgende niveau in dit geval heet QUIC en uiteindelijk HTTP/3. Toen HTTP/2 werd aangekondigd, zijn de prestatieverbeteringen niet gestopt. In die tijd begonnen veel performance engineers te praten over QUIC en HTTP/3. In augustus 2017 bracht Google officieel een white paper uit over QUIC. Dit is een nieuw protocol dat betere prestaties en veiligheid biedt en de volgende gestandaardiseerde versie van HTTP wordt, HTTP/3 genaamd.

Wat maakt QUIC beter?

Het grote voordeel van QUIC is dat het betere prestaties biedt voor gebruikers die verbonden zijn met trage netwerken en netwerken met pakketverlies en hoge latentie omdat het anders omgaat met verzoeken dan eerdere HTTP-protocollen.

Originele HTTP had een probleem met de naam Head of Line Blocking (HOLB). In gewone woorden, dit betekent dat alle verzoeken die nodig zijn om een webpagina te laden één voor één worden behandeld in aparte TCP-verbindingen. Dus, als een van de verzoeken traag is, zullen ook alle andere verzoeken die er achteraan komen op de lijn traag zijn, terwijl ze wachten.

HTTP/2 heeft dit probleem aangepakt door ondersteuning voor multiplexing te introduceren. Het maakt het mogelijk om meerdere verzoeken tegelijkertijd te versturen, zodat ze niet wachten tot ze aan elkaar voldoen. Dit werkt echt goed als er geen problemen zijn met de verbinding en resulteert in sneller laden. Echter, alle verzoeken worden via één enkele TCP-verbinding verstuurd en als deze mislukt als de connectiviteit niet goed is, wordt het laden van de hele site negatief beïnvloed.

QUIC lost dit probleem op door de verschillende verzoeken nog efficiënter te versturen via afzonderlijke maar onafhankelijke verbindingen voor elke aanvraag. Op deze manier heeft dit geen invloed op de rest van de verzoeken die moeten worden geadresseerd, zelfs als één verzoek faalt. Omdat TCP geen onafhankelijke afhandeling van meerdere verbindingen toestaat, moest QUIC het onderliggende protocol dat het gebruikt met UDP veranderen en dit deed de truc heel mooi.

Hoe krijg je QUIC voor je site?

We streven er altijd naar om de nieuwste technologieën aan te bieden en dit is geen uitzondering. We hebben QUIC al ingezet op al servers. Om QUIC te kunnen gebruiken, hoeft u aan uw kant geen wijzigingen aan te brengen. De enige twee vereisten zijn dat wel:

Uw website moet een privé SSL/TLS certificaat hebben
QUIC vereist een HTTPS-verbinding om te kunnen werken en de meeste van onze gebruikers hebben de SSL automatisch voor hun site geïnstalleerd via ons systeem. U kunt de gratis Let's Encrypt SSL-certificaten die wij voor uw sites beschikbaar stellen beheren in onze SSL-interface. In het geval dat uw website geen gebruik maakt van een privé SSL/TLS-certificaat, wordt deze bediend via het standaard HTTP-protocol.

Uw websitebezoekers gebruiken Google Chrome of Opera
Momenteel zijn dit de enige twee browsers die QUIC ondersteunen. In het geval dat uw gebruikers verschillende browsers hebben, zullen we terugvallen op HTTP/2.

Populairste berichten

Twitter-feed

Navigatie

Portfolio