• +32 474 74 99 69
  • Enkel op afspraak

Onze blog

Nieuws, tips en trucs en alles wat u niet mag missen...

Nieuw trouble ticket systeem

Sinds kort kan u gebruik maken van een nieuw trouble ticket systeem om ondersteuning te vragen.

 

Aangezien de ontwikkelaar van het vorige systeem dat gebruikt werd, er de brui aan gegeven heeft, was een nieuw systeem onontbeerlijk.  Het trouble ticket systeem dat gebruikt wordt op de site van Vaconi IT is immers ook een extensie van het Joomla! CMS en ook wij dienen onze software up-to-date te houden om risico's te vermijden.

De keuze voor een nieuw systeem was wel snel gemaakt.  Er werd geopteerd voor ATS (Akeeba Ticket System), een extensie van dezelfde makers van de Akeeba Backup extensie en Admin Tools, twee van de meest robuuste en best gedocumenteerde extensies die er zijn.  Akeeba is een naam die zeer bekend is in het Joomla!-wereldje en het ingebruiknemen van ATS is dan ook een stap voorwaarts.

Wat wijzigt er voor onze klanten?

Vrij weinig, tenzij dat u natuurlijk gebruik gaat maken van dit nieuwe systeem.  U zal nog steeds moeten inloggen om uberhaupt gebruik te kunnen maken van onze ondersteuning.  Maar ook nadien zal vrijwel alles op een vertrouwde manier moeten werken.

Zo zal u opnieuw via onze klantensectie de nodige koppelingen terugvinden om een nieuw ticket aan te maken of uw oude tickets te bekijken.

ats 1

Wat blijft er bij het oude?

U vindt nog steeds de optie om ondersteuning te vragen terug in onze klantensectie.  Op deze pagina vindt u een link naar het menu "Klanten > Mijn ondersteuning" waar u een overzicht vindt van al uw tickets (die u in het nieuwe systeem aangemaakt hebt).

ats 2

Boven de lijst van uw tickets, vindt u trouwens ook meteen een knop terug om een nieuw ticket aan te maken.

Kijkt u verder in het menu, dan vindt u ook een specifiek menu-item terug om een nieuw ticket aan te maken.

ats 3

Welke wijzigingen zijn er dan?

1. Privé-tickets vs. Publieke tickets

Er zijn slechts een aantal kleine aanpassingen waar u zich bewust van moet zijn.  U hebt nu de keuze tussen het aanmaken van een publiek (=openbaar) of privé-ticket.  De eerste keuze leidt er toe dat u toelaat dat anderen uw vraag (en de daarbijhorende antwoorden die aangeleverd worden) te zien krijgen in "Mijn ondersteuning" via het menu.

ats 5

ats 6

 

De bedoeling hierachter is dat ook anderen kunnen profiteren van uw vraag / probleem en de oplossing die hierna verschijnt.

Dit betekent dat indien u persoons-, privégegevens over uw dienst of product of wachtwoorden dient te vermelden in uw vraag tot ondersteuning, u een privé-ticket dient in te brengen.

Doet u dat onverhoopt niet, dan zal Vaconi IT het nodige doen, maar zal uw informatie tijdelijk zichtbaar zijn voor onze andere klanten! Het is dus belangrijk na te gaan of u een privé-ticket wenst in te dienen.

2. Publieke tickets

 Onderverdeeld in (voorlopig) 3 categorieën zijn onder dit menu-item alle openbare tickets terug te vinden.  U kiest simpelweg de categorie en krijgt nadien alle openbare tickets onder deze categorie te zien, onafhankelijk van diegene die de vraag stelde.

ats 7 ats 8

3. Het archief

Tenslotte is er (ook weer voorlopig) geopteerd voor het bewaren van de oude tickets in een archief.  Onder dit menu vindt u al uw tickets terug die u de afgelopen jaren aangemaakt hebt.  Het is echter de bedoeling dat dit archief na verloop van tijd verwijderd wordt.

ats 9

Er wordt bekeken of het mogelijk is om alle oude tickets over te dragen naar het nieuw systeem.

 

Met dank aan C. Vergauwen om ons te wijzigen op een tekortkoming in een bugje dat over het hoofd werd gezien bij de initiële lancering.  Indien er nog bugs (onverhoopt) zouden opduiken, mag u deze natuurlijk altijd melden via ons contactformulier.

 

Populairste berichten

Twitter-feed

Navigatie

Portfolio