• +32 474 74 99 69
  • Enkel op afspraak

Onze blog

Nieuws, tips en trucs en alles wat u niet mag missen...

Joomla! 3.8.0 gepubliceerd

Joomla! 3.8.0 is gepubliceerd

Op Joomla.org is versie 3.8.0 van het Joomla! CMS vrijgegeven.  Deze release voor versie 3.x voorziet in meer dan 300 verbeteringen voor het CMS met de volgende 2 voornaamste elementen:  een nieuw routersysteem en het begin van een compatibiliteitslaag voor het aankomende Joomla! 4.0.  Daarnaast werden 2 beveiligingsrisico's aangepakt.

Opgelet: De klanten met een CMS update abonnement worden automatisch van deze update voorzien en hoeven dus geen verdere actie te ondernemen.

Klanten die deze update automatisch zullen ontvangen:

Joomla! 3.8.0 voorziet in de volgende wijzigingen.

Nieuw in deze versie

  • Nieuw Router Systeem - Het nieuwe router systeem geeft je meer controle over de URL-structuur.  Hiermee kan je o.a. de ID's van de URL verwijderen, een veelgevraagde feature.
  • Joomla! 4 Compatibiliteits Laag - De ontwikkeling van versie 4 van Joomla! breng een aantal wijzigingen in de code met zich mee.  Joomla! 3.8 bevat de mogelijkheid om de oude code om te zetten naar de toekomstige code.
  • Verbeterde Sample Data Installatie - Het is nu mogelijk om sample data na de installatie in de website beheerder toe te voegen.  Op die manier kunnen ontwikkelaars aan de slag om hun eigen custom content toe te voegen tijdens het installeren van hun extensies.
  • Sodium Encryption Support - PHP 7.2 introduceert de nieuwe sodium extensie voor het verwerken van versleutelde data.  Door de toepassing van een polyfill (=aangepaste versie) van deze bibliotheek maakt Joomla! deze beschikbaar zelfs voor het upgraden naar PHP 7.2

Bezoek de Joomla! 3.8 site om meer te leren over deze release.

Security Issues Fixed

  • Core - Vrijgave van informatie in de LDAP Authenticatie Plugin (Joomla 1.5.0 - 3.7.5) Meer informatie »

  • Core - Vrijgave van informatie in com_content Model Gearchiveerde Artikels (Joomla 3.7.0 - 3.7.5) Meer informatie »

Bezoek het Joomla! Security Centre voor meer informatie.

Hoe installeer ik deze nieuwe versie?

U kan in onze FAQ zien hoe u de update moet uitvoeren.

Populairste berichten

Twitter-feed

Navigatie

Portfolio